Skip to main content

Freddy Hijink - Adviseur

En wat doe jij voor de kost?

 

Je werk, hoe leg je iemand uit wat voor werk je doet. Als je het aan mijn familie en vrienden zou vragen komen er vast verschillende antwoorden alhoewel het woord techniek en iets met stroom er steevast in voor zou komen. Maar wat houdt nu mijn werk in als adviseur? Hoe ben ik gekomen tot het punt waar ik nu sta?

Als men midden jaren 80 de middelbare school, in mijn geval de MAVO, had afgerond kon men kiezen voor “aan het werk gaan” of een vervolgopleiding volgen. Als 16-jarige jongen had ik geen flauw idee wat ik wilde worden later als ik groot ben maar dat de zorg niet iets was (en is) voor mij wist ik wel. Dan maar naar de MTS want m’n grote broer ging daar ook naar toe en deed de opleiding elektrotechniek aan de MTS. Alleen dat dat gepriegel met kleine draadjes leek me niet wat en dus deed ik de opleiding Energietechniek.

Nadat deze succesvol was afgerond vond ik het niet zo nodig om door te gaan naar de HTS en koos ik ervoor, mede doordat de meeste van mijn vrienden volop werkten en dus ook geld verdienden, om ook een baan te zoeken. Zo ben ik begonnen als medewerker TD bij een vakantiepark waarna ik als monteur en leidinggevend monteur ben doorgegroeid naar projectleider E en W bij enkele installatiebedrijven. Na een uitstap van 4 jaar als adviseur E en W bij een adviesbureau ben ik toch weer aan de slag gegaan bij een installatiebedrijf maar merkte na verloop van tijd wel dat de andere kant van de tafel me toch meer ligt dan de rol als projectleider bij een installatiebedrijf.

Na een telefoongesprek met Mark Jan, een oud-collega en nu weer een collega van mij, kwam ik in contact met StructureGroup waarmee het eerste gesprek snel was ingepland. Tijdens een eerste gesprek kwam ik er al snel achter dat StructureGroup qua diversiteit, projecten, uitstraling en visie exact paste bij wat mij aantrekt in een organisatie en dat is nog steeds het geval. Het tweede gesprek volgde niet veel later en sinds 1 maart 2020 ben ik werkzaam als adviseur bij StructureGroup.

Nu ik dit typ besef ik me dat deze 3 jaren echt voorbij zijn gevlogen, de tijd vliegt als je schik hebt zegt men hier in het oosten des lands. Dat is voor mij zeker het geval bij StructureGroup. In de volgende sessie zal ik meer vertellen wat ik, vanaf het moment dat ik in dienst ben gekomen, voor leuke en uitdagende opdrachten en projecten heb mogen doen. Tot de volgende keer!

Molen vastgoed

Over ons

StructureGroup

StructureGroup levert tijdelijke ondersteuning op locatie. Van strategische doelen tot operationele uitvoering, van technische audits tot financiële analyses en van vastgoeddata tot managementinformatie, wij delen onze kennis en kunde en zorgen ervoor dat u uw gestelde doelen behaalt.

Back to top