Skip to main content

Jeroen van Veldhuizen - Adviseur

Wat maakt je werk zo leuk?

 

Dat is een vraag die ik regelmatig krijg als ik vertel wat voor een werk ik doe. Het is goed om er zelf ook af en toe eens bij stil te staan en te bedenken wat er zo leuk is aan het werk dat je doet. In deze blog vertel ik je hierover graag meer. 

Al op vrij jonge leeftijd wist ik dat ik iets in de bouw wilde gaan doen. Na mijn studie bouwkunde ben ik begonnen als bouwkundig tekenaar. Als tekenaar leerde ik veel over de constructies en installaties van gebouwen. Na een commerciële functie en een functie in de EPDM-dakbedekking merkte ik dat ik iets miste. Ik hield me slechts bezig met een gedeelte van een gebouw, het dak, terwijl mijn interesse bij het hele gebouw lag. Gelukkig kon ik aan de slag als adviseur bij StructureGroup. Vanaf het begin hield ik me bezig met inspecties van vastgoed. Ik haalde mijn certificaat BOEI inspecteur en volgde een aantal interessante cursussen.  

Als inspecteur kom ik op mooie locaties en in de meest bijzondere gebouwen. Variërend van kleine schuurtjes tot molens en monumentale panden. Tijdens de coronapandemie mocht ik het Frans Hals museum inspecteren, helemaal alleen in een groot monumentaal gebouw, dat was een bijzondere ervaring. Ik hou ervan om te zien hoe een gebouw is gebouwd, welke bijzondere constructies er zijn toegepast en welke installaties er aanwezig zijn. Het is telkens weer een verrassing wat je tegenkomt. Op het ene moment sta je boven op het dak van een object en heb je wijds uitzicht over een stad en de andere keer kruip je op handen en voeten door smalle ruimtes om toch maar bij die ene installatie te kunnen komen. Geen gebouw is hetzelfde!

Na mijn inspectie verwerk ik mijn bevindingen in de inspectiesoftware en werk ik de rapportage uit. Het eindresultaat is een rapportage waarin staat wat er goed is en waar de aandachtspunten liggen. Een financiële planning over een periode van 10 jaar geeft een goed beeld wat de te verwachten kosten zijn voor het onderhoud. 

Het is fijn om te merken dat je op deze manier voor opdrachtgevers van toegevoegde waarde bent. 

Molen vastgoed

Over ons

StructureGroup

StructureGroup levert tijdelijke ondersteuning op locatie. Van strategische doelen tot operationele uitvoering, van technische audits tot financiële analyses en van vastgoeddata tot managementinformatie, wij delen onze kennis en kunde en zorgen ervoor dat u uw gestelde doelen behaalt.

Back to top