Skip to main content

Gemeente Nijmegen

NEN 2767 audit op prestaties onderhoudspartner

De Gemeente Nijmegen heeft in StructureGroup een partner gevonden om als onafhankelijke partij de kwaliteit van het werk van de partners te toetsen.

Gemeente Nijmegen telt iets meer dan 175.000 inwoners, waarmee de stad zich de grootste van Gelderland mag noemen. 

Nijmegen heeft het onderhoud van haar vastgoedportefeuille uitbesteed aan een derde partij facility management die als partner van gemeente Nijmegen het complete beheer en onderhoud voor de gemeente organiseert. 

Deze samenwerking gaat op basis van veel vertrouwen en vereist daarom ter toetsing een jaarlijks repeterende steekproef om te zien of de partner de beloften nakomt en de verschillende contractuele KPI's  worden gehaald. 

Er is aan StructrureGroup gevraagd deze jaarlijkse NEN 2767 audit uit te voeren en de resultaten op een dusdanige manier weer te geven opdat deze direct kunnen worden gebruikt in gesprek met de partner.  

Voor deze audit is een representatieve steekproef genomen uit de vastgoedportefeuille van de gemeente. Er wordt een geaggregeerde conditiescore vastgesteld van de gebouwen en de gebouwelementen volgens NEN 2767. Daarnaast zijn de risico’s van de gebreken geïnventariseerd. Niet alleen overeenkomstig NEN 2767 maar ook met een door StructureGroup ontwikkelde risico-inventarisatie.

De resultaten zijn in een rapportage en in een door StructureGroup ontwikkeld interactief dashboard gevisualiseerd. Met dit dashboard kan de gemeente Nijmegen zelf interactief analyses uitvoeren, haar vastgoedbeleid bijsturen en het contract met de derde partij facility management effectief en efficiënt evalueren en bespreken. 

Jeroen vertelt je er graag meer over.

Wil je meer weten over deze case?

Back to top