Skip to main content

Gemeente Hengelo

StructureGroup vervult de rol van vastgoed adviseur voor de gemeente Hengelo

In de rol van vastgoed adviseur bij de gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo is met 81.000 inwoners één van de drie grote steden in Twente en kent een omvangrijke en gevarieerde vastgoedportefeuille: met de Schouwburg en het Metropool als twee uitblinkers op het gebied van cultuur en het vernieuwde én bijgebouwde stadhuis en stadskantoor als één nieuw gebouw.

In de rol als vastgoed adviseur liggen er voor deze portefeuille ook voldoende mooie uitdagingen om mee aan de slag te gaan. Als eerst het minimaliseren van het overig vastgoed, waarin gekeken is naar hoe het proces moet lopen om op een juiste manier vastgoed af te stoten, om vervolgens dit proces ook daadwerkelijk te doorlopen. Een juiste afstemming met Beleid en Stedelijke Ontwikkeling voor een beslissing van toekomstige invulling is hierin van groot belang.

Daarnaast spelen er nog meer processen, want hoe worden de servicekosten jaarlijks bij een MFA goed afgerekend, en wie moet wat wanneer doen om jaarlijks op tijd te komen tot een uitvoeringsplan voor het planmatig onderhoud? Ook voor de financiële administratie is gekeken naar wat een logischer wijze is om jaarlijks beter te kunnen verantwoorden en meer grip te hebben op hoe er nauwkeuriger begroot kan worden.

Al met al veel verschillende zaken die helpen bij het vastgoedbeheer van de gemeente Hengelo en waar we vanuit StructureGroup op een breed vlak aspecten in mogen oppakken.

Manon vertelt je er graag meer over.

Wil je meer weten over deze case?

Back to top