Skip to main content

Thomas

Waarom heb ik gekozen voor het werken met maatschappelijk vastgoed?

 

“Wat voor werk ga je doen? Waarom heb je gekozen voor maatschappelijk vastgoed? Wat doet StructureGroup?” 

Een snelle vervolgvraag: “Ik snap het niet, wat voor concrete werkzaamheden ga je doen?”. Dit is denk ik een mooie greep uit de vragen die mij het meeste zijn gesteld de afgelopen tijd. Op een aantal van deze vragen kan ik antwoord geven maar voor sommige moet ik de antwoorden zelf ook nog ontdekken.

In tegenstelling tot wat mijn collega Herjan in zijn blog over zichzelf verteld wist ik niet van kleins af aan wat ik wilde worden als ik later groot was. Maar gedurende mijn Mbo-opleiding Junior Accountmanager liep ik stage bij een makelaardij waar ik enorm enthousiast van werd. Ik was hier zelfs zo enthousiast over dat ik besloot mijn studie carrière te vervolgen met een Hbo-opleiding Vastgoed & Makelaardij. Gedurende deze opleiding maakte ik kennis met verschillende facetten van het vastgoed: projectontwikkeling, woningcorporaties, vastgoedbeleggingsinstellingen en makelaardij. Maar tijdens mijn opleiding besloot ik mij voornamelijk te richten op de makelaardij en ben ik in 2021 met een afstudeeronderzoek bij een makelaar geslaagd.

Zodoende ben ik na mijn studie aan de slag gegaan bij de makelaardij waar ik tijdens mijn Mbo-opleiding stage heb gelopen. Na hier ruim een jaar met plezier op de verhuur- en verkoopafdeling te hebben gewerkt besloot ik dat het tijd werd voor wat anders. Tijdens een reis van 3 maanden door Zuidoost-Azië kwam ik tot de conclusie dat ik eenmaal weer thuis toch meer wilde bijdragen aan de maatschappelijk/sociale kant van het vastgoed. Bij het rondneuzen door allerlei vacatures kwam ik StructureGroup tegen. Een partij die op allerlei vlakken helpt in het maatschappelijk vastgoed, sluit dat even mooi aan hè!

Van het versturen van sollicitatiebrief kwam een eerste gesprek waarbij de klik direct aanwezig was. Ik kwam thuis met een goed gevoel en een bak informatie. Een functie als consultant waar organisatorische, financiële en technische vraagstukken op je bordje komen bij een verscheidenheid aan opdrachtgevers. Dit sprak mij erg aan en Ton en Wybe stonden er welwillend tegen over om mij kennis te laten maken met de verschillende aspecten. Momenteel ben ik bezig met mijn eerste opdracht als vastgoedeconoom bij de Gemeente Deventer waar in eerste instantie financiële en organisatorische vraagstukken liggen. Op dit moment zijn we hier hard aan het werk om een nieuwe begroting voor een deel van het vastgoed op te stellen en eventuele financiële knelpunten hiervan op te sporen. Een mooiere opdracht om kennis te maken met dit vak is er volgens mij niet! Gelukkig kan ik hierbij, wanneer nodig, terug vallen op mijn collega’s Wybe, Manon en Herjan die hier graag wat tijd voor vrij maken.

Wanneer ik inhoudelijk meer heb gezien en geleerd praat ik jullie hier graag over bij in een volgende blog. Wil je hier alvast een voorschot op? Mijn collega Manon werkt inmiddels 4 jaar bij StructureGroup en heeft daar deze blog over geschreven.

 

Molen vastgoed

Over ons

StructureGroup

StructureGroup levert tijdelijke ondersteuning op locatie. Van strategische doelen tot operationele uitvoering, van technische audits tot financiële analyses en van vastgoeddata tot managementinformatie, wij delen onze kennis en kunde en zorgen ervoor dat u uw gestelde doelen behaalt.

Back to top